Proiecte

logo BVSPublicaţiile sociologice româneşti circulă cu foarte mare greutate, iar disponibilitatea acestora în format electronic este deficitară. Asociaţia Română de Sociologie şi Institutul de Cercetare a Calităţii Vieții lansează în acest context Biblioteca Virtuală de Sociologie, un proiect coordonat de Prof.univ.dr. Cătălin Zamfir. 

Biblioteca Virtuală de Sociologie îşi propune să publice în format electronic cărţile şi studiile de sociologie românească. Vor fi incluse cărţile şi studiile cu acordul/propunerea autorilor care îşi asumă responsabilitatea şi acordul editurii de difuzare a publicaţiilor. 

În acest moment sunt disponibile relativ puţine cărţi şi studii, de aceea suntem interesaţi să lărgim colecția de publicații și, ca urmare, invităm autorii să trimită textele pe care doresc să le includă în Biblioteca Virtuală de Sociologie la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Publicațiile din Biblioteca Virtuală de Sociologie sunt organizate utilizând cele mai moderne tehnologii de publicare electronică. Platforma utilizează standardul Dublin Core pentru a expune metadatele materialelor publicate pe site. De aceea, colecțiile pot fi identificate prin protocolul Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting (OAI-PMH) constituind un depozit de publicații electronice românesc care va fi inclus în baze de date și cataloage naționale și internaționale.

Subcategories